1η ΗΜΕΡΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΡΟΥΣΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06.00.Στάση για καφέ έξω από την Ξάνθη. Διέλευση συνόρων -Κήποι- και στάση στα αφορολόγητα για αγορές. Διέλευση συνόρων Τουρκίας και μέσω Κεσσάνης -άφιξη στην Καλλίπολη από όπου με το φέρυ θα περάσουμε απέναντι στην Ασία ,στην θέση Λάμψακος. Συνεχίζουμε μέσω Αρτάκης, Πιστικοχωρίων, Απολωνιάδας, Μουδανιά και άφιξη στην πράσινη πόλη -Προύσα. Τακτοποίηση στο ξεν\χείο, χρόνος ελεύθερος για αγορές και μια γρήγορη γνωριμία με την πόλη, αρχίζοντας από το μνημείο του Καραγκιόζη και το παρατηρητήριο του Μ. Αλεξάνδρου. Επιστροφή στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

2η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΥΣΑ – ΑΓΚΥΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση στις 08.00 για την πρωτεύουσα της χώρας- Αγκυρα. Επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο Μουσείο Ανατολικών πολιτισμών, με την αυθεντική σπηλαιογραφία από το Τσατάλ Χογιούκ. Εκθέματα που εντυπωσιάζουν και μας δείχνουν την πορεία των πολιτισμών της Ανατολής. Συνεχίζουμε για το ξεν\χείο, τακτοποίηση, δείπνο και ελεύθερος χρόνος, διαν\ση.

3η ΗΜΕΡΑ:
ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ
Πρωινό και αναχώρηση στις 08.30 για Προκόπι. Θα περάσουμε την αλμυρά έρημο και θα κάνουμε στάση στην Τουζ Γκιολού (αλμυρή λίμνη) από όπου η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό άλατος. Συνέχεια μέσω Αρχελαΐδας, Νεαπόλεως, άφιξη στο Προκόπι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο.  Δείπνο, διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΟΡΑΜΑ – ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ – ΖΕΛΒΗ – ΠΑΣΑΜΠΑΓΛΑΡΙ – ΑΒΑΝΟΣ – ΠΡΟΚΟΠΙ
Πρωινό και ξεκινά η ημέρα μας με την επίσκεψή μας στο υπαίθριο μουσείο του Κοράματος (Goreme), ένα εκπληκτικό μοναστηριακό συγκρότημα, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, τον ναό του Αγ. Βασιλείου, την σκοτεινή εκκλησιά, όπως και την εκκλησία του σανδαλιού, του φιδιού,κ.α. Συνεχίζουμε για το Τσαβουσίν (Cavusin) με την εκκλησία του αυτοκράτορα Ν. Φωκά. Επόμενος σταθμός η κοιλάδα της Ζέλβης (Zelve) με συγκροτήματα κατοικιών, μοναστηριών και εκκλησιών. Στάση για ένα γκιοζλεμέ και πάμε για το Πασαμπαγλαρί (Pasabaglari) όπου  η σκήτη του Συμεών Στυλίτη. Εικόνες που μας εντυπωσιάζουν σε κάθε διαδρομή και μας αφήνουν άφωνους Έλληνες και ξένους. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ… Κατευθυνόμαστε προς την πόλη Άβανος (Avanos) περνώντας τον Άλυ (Kizil irmak) ποταμό και την ρήση. «Αλυν διαβάς μεγάλην Αρχήν καταλήσεις». Εδώ θα επισκεφθούμε ένα εργαστήρι αγγειοπλαστικής. Επιστροφή στο Προκόπι (Urgup), δείπνο, ελεύθερος χρόνος (προαιρετική διασκέδαση), διαν/ση.

5η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΚΑΡΒΑΛΗ – ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑ – ΣΕΛΙΜΕ
Πρωινό και αρχίζουμε με την επίσκεψή μας εδώ στο Προκόπι (Urgup) από τον στάβλο του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου. Συνεχίζουμε για Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία σε βάθος 85 μ. με την εκκλησία της. Αφού δούμε και την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων θα οδηγηθούμε για την Καρβάλη (Guzelyurt). Η εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου σε ένα επιβλητικό τοπίο με το σύνολο των κατοικιών είναι εκπληκτική. Μικρή στάση στο χωριό για ξεκούραση και συνεχίζουμε για το φαράγγι του Περιστρέματος(Ihlara). Πλήθος εκκλησιών με ονόματα που δίνονται από τις αγιογραφίες περιφραστικά,είναι μια άλλη πινελιά που θα μας δικαιολογήσει άλλη μία φορά αυτόν τον τόπο που τον είπαν ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ. Πάμε για Σέλιμε(Selme), στάση για φωτογραφίες στον «κόσμο της σελήνης» και συνεχίζουμε για το Προκόπι. Δείπνο, ελεύθερος χρόνος (προαιρετική έξοδος στους περιστρεφόμενους Δερβίσηδες), διαν/ση.

6η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΣΙΝΑΣΟΣ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΣΟΓΑΝΛΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την «Αθήνα της Καππαδοκίας»Σινασό, όπου θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγ. Κων/νου και Ελένης, θα περπατήσουμε έχοντας στα μάτια μας μπροστά τις εικόνες του παρελθόντος μέσα από όλα τα παλιά αρχοντικά και θα πιούμε τσάι ή καφέ σε ένα παλιό ελληνικό αρχοντικό. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα Σόγανλι (Σόανδος= κρεμύδι) όπου τα αναρίθμητα  πετρομονάστηρα.Θα επισκεφθούμε τον ναό του ξύλου και θα συνεχίσουμε για την πόλη του παστουρμά, την Καισάρεια. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και θα επιστρέψουμε για Προκόπι αφού δούμε το μέρος που γεννήθηκε ο Σάββας ο Ηγιασμένος,την Μουταλάσκη, τις άλλοτε «Βερσαλίες της Καππαδοκίας». Επίσκεψη στα ονομαστά χαλιά της Τουρκίας, στην βιοτεχνία του Δήμου Άβανος, για να δούμε και να μάθουμε τον τρόπο ύφανσης,μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Δείπνο, διαν/ση.

7η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣΛΕΡ – ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΝΙΓΔΗΣ – ΙΚΟΝΙΟ
Μετά το πρωινό αναχώρηση  για το μοναστήρι που  εντυπωσιάζει με τις αγιογραφίες του αλλά και την οργάνωσή του ,το Μοναστήρι Γκιουμουσλέρ. Συνεχίζουμε για το Ικόνιο. Ιερή πόλη των Μουσουλμάνων αλλά και τόπο της Αγ. Θέκλας, λέγεται πως ήταν η πρώτη πόλη ποτέ που ιδρύθηκε. Περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στο Μουσείο των Μεβλανά όπου εκτίθεται το ωραιότερο χαλί προσευχής. Η επίσκεψή μας όμως στην πόλη Σίλε θα μας μείνει αλησμόνητη με την εκκλησία της Αγ. Ελένης και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

8η ΗΜΕΡΑ:
ΙΚΟΝΙΟ – ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Λαοδικίας και το φρούριο του βαμβακιού την Ιεράπολη-Παμούκκαλε. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο όπου θα δούμε την Νεκρόπολη με τις σαρκοφάγους,το θέατρο, αλλά και τον τόπο του μαρτυρίου του Αποστόλου Φιλίππου. Ελεύθερος χρόνος να θαυμάσουμε το τοπίο με τις αβαθείς λεκάνες του εκπληκτικού λευκού. Συνεχίζουμε για το ξεν/χείο, τακτοποίηση, δείπνο, διαν/ση.

9η ΗΜΕΡΑ:
ΙΕΡΑΠΟΛΙΣ – ΕΦΕΣΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση στις 08.00 για την Έφεσο. Άφιξη και επίσκεψη στο χώρο με τις εντυπωσιακότερες ανακαλύψεις. Θα περπατήσουμε στην ιερά οδό και θα δούμε το αρχαίο Βουλευτήριο, Πρυτανείο,την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, αλλά και το θέατρο της Εφέσου. Συνεχίζουμε για το σημείο που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου -το Αρτεμίσιο. Στάση για φαγητό και πάμε για την Σμύρνη. Άφιξη και θα δούμε το Κονάκι όπου διαδραματίζονται τα τελευταία γεγονότα της καταστροφής, τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, ελεύθερος χρόνος, διαν/ση.

10η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΙΒΑΛΙ – ΤΡΟΙΑ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Πρωινό και αναχώρηση στις 08.00 για την Πέργαμο όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο θεραπευτήριο του Ασκληπιού -θεό της Ιατρικής και θα σταματήσουμε για ένα τσάι στα αναμνηστικά από αλάβαστρο. Συνεχίζουμε για τις αρχαίες Κυδωνίες-Αιβαλί. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και ο δρόμος θα μας οδηγήσει για τον στρατηγικό τόπο του Μύθου και της Ιστορίας-Τροία. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό τόπο μεγάλου ενδιαφέροντος  και πλέον  φτάσαμε στο Λεβάντε της Ευρώπης-Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

11η ΗΜΕΡΑ:
ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση στις 08.00 για το λιμάνι. Με το φέρυ θα περάσουμε απέναντι στην Ευρώπη στην θέση της παλαιάς Μαδύτου-Ετζέαμπατ. Μέσω Καλλίπολης, Κεσσάνης, άφιξη στα σύνορα. Διέλευση συνόρων και με στάση για φαγητό έξω από την Ξάνθη, άφιξη στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας, 10 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, (περιλαμβάνονται: πρωινά, δείπνα για κάθε διανυκτέρευση), αρχηγό-ξεναγό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα (από αυτά που περιλαμβάνονται), ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes