1η ΗΜΕΡΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ\ΠΟΛΗ
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06.00 από τα γραφεία μας. Στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ. Διέλευση συνόρων και στάση στα αφορολόγητα για αγορές. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Τουρκίας, διέλευση και μέσω Κεσσάνης (Kesan), Μαλγάρων (Malkara), στάση για φαγητό στην Ραιδεστό (Tekirdag). Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη αργά το μεσημέρι, τακτοποίηση στο ξεν\χείο και χρόνος ελεύθερος. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο, διαν\ση.

2η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΓΚΥΡΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ
Πρωινό και αναχώρηση στις 07.30 για την πρωτεύουσα της χώρας. Θα επισκεφθούμε το ξεχωριστό για τα εκθέματά του Μουσείο Ανατολικών πολιτισμών, την Ακρόπολη και θα συνεχίσουμε για την βραχώδη Καππαδοκία με προορισμό το Προκόπι (Urgup). Στην διαδρομή μας θα δούμε την αλμυρά έρημο με την ομώνυμη λίμνη Τουζ Γκιολού (Tuz Golu), μικρή στάση για καφέ. Άφιξη στο Προκόπι, τακτοποίηση στο ξεν\χείο, δείπνο, διαν\ση.

3η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΚΟΠΙ-ΚΟΡΑΜΑ-ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ-ΖΕΛΒΗ-ΠΑΣΑΜΠΑΓΛΑΡΙ-ΑΒΑΝΟΣ-ΠΡΟΚΟΠΙ
Πρωινό και ξεκινά η ημέρα μας με την επίσκεψή μας στο υπαίθριο μουσείο  του Κοράματος (Goreme), ένα εκπληκτικό μοναστηριακό συγκρότημα, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, τον ναό του Αγ. Βασιλείου, την σκοτεινή εκκλησιά, όπως και την εκκλησία του σανδαλιού, του φιδιού, κ.α. Συνεχίζουμε για το Τσαβουσίν (Cavusin) με την εκκλησία του αυτοκράτορα Ν. Φωκά. Επόμενος σταθμός η κοιλάδα της Ζέλβης (Zelve) με συγκροτήματα κατοικιών, μοναστηριών και εκκλησιών. Στάση για ένα γκιοζλεμέ και πάμε για το Πασαμπαγλαρί (Pasabaglari) όπου  η σκήτη του Συμεών Στυλίτη. Εικόνες που μας εντυπωσιάζουν σε κάθε διαδρομή και μας αφήνουν άφωνους Έλληνες και ξένους. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ… Κατευθυνόμαστε προς την πόλη Άβανος (Avanos) περνώντας τον Άλυ (Kizil Irmak) ποταμό και την ρήση. «Άλυν διαβάς μεγάλην αρχήν καταλύσεις»’.Εδώ θα επισκεφθούμε ένα εργαστήρι αγγειοπλαστικής. Επιστροφή στο Προκόπι (Urgup), δείπνο, ελεύθερος χρόνος (προαιρετική διασκέδαση), διαν/ση

4η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ — ΚΑΡΒΑΛΗ -ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΜΑ – ΣΕΛΙΜΕ
Πρωινό και αρχίζουμε με την επίσκεψή μας εδώ στο Προκόπι (Urgup) από τον στάβλο του Αγ. Ιωάννου του Ρώσου. Συνεχίζουμε για Μαλακοπή (Derinkuyu) όπου θα επισκεφθούμε την υπόγεια πολιτεία σε βάθος 85 μ. με την εκκλησία της. Αφού δούμε και την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων θα οδηγηθούμε για την Καρβάλη (Guzelyurt). Η εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Θεολόγου σε ένα επιβλητικό τοπίο με το σύνολο των κατοικιών είναι εκπληκτική. Μικρή στάση στο χωριό για ξεκούραση και συνεχίζουμε για το φαράγγι του Περιστρέμματος (Ihlara). Πλήθος εκκλησιών με ονόματα που δίνονται από τις αγιογραφίες περιφραστικά, είναι μια άλλη πινελιά που θα μας δικαιολογήσει άλλη μία φορά αυτόν τον τόπο που τον είπαν ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ. Πάμε για Σέλιμε (Selime) ,στάση για φωτογραφίες στον «κόσμο της σελήνης» και συνεχίζουμε για το Προκόπι. Δείπνο, ελεύθερος χρόνος (προαιρετική έξοδος στους περιστρεφόμενους Δερβίσηδες),  διαν/ση.

5η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΚΟΠΙ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΚΙΟΥΜΟΥΣΛΕΡ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΝΙΓΔΗΣ – ΙΚΟΝΙΟ – ΣΙΛH
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το μοναστήρι που  εντυπωσιάζει με τις αγιογραφίες του αλλά και την οργάνωσή του, το Μοναστήρι Γκιουμουσλέρ. Συνεχίζουμε για το Ικόνιο (Konya). Ιερή πόλη των Μουσουλμάνων αλλά και τόπο της Αγ. Θέκλας, λέγεται πως ήταν η πρώτη πόλη ποτέ που ιδρύθηκε. Η επίσκεψή μας όμως στην πόλη Σίλη θα μας μείνει αλησμόνητη με την εκκλησία της Αγ. Ελένης και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο,  δείπνο, διαν/ση

6η ΗΜΕΡΑ:
ΙΚΟΝΙΟ – ΠΡΟΥΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση (νωρίς) για την πράσινη πόλη -Προύσα (Bursa). Μέσω Αφιόν  Καραχισάρ (Afyon Karahisar), Κιουτάχεια (Kutahya) -προαιρετικά στάση για τα περίφημα  τσινιά (πλακάκια διακοσμητικά), κεραμικά, πόλη γνωστή εξ΄άλλου ακόμα και σήμερα για την κεραμική της. Καθ΄οδόν στάση για φαγητό και άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών, σήμερα γνωστή για τα μεταξωτά της αλλά και τα βαμβακερά της. Τακτοποίηση στο ξεν\χείο, ελεύθερος χρόνος στην αγορά και στην συνέχεια περιήγηση στην πόλη, ξεκινώντας από το παρατηρητήριο του Μ. Αλεξάνδρου, το μνημείο του Καραγκιόζη (Karagoz).Δείπνο, διαν\ση.

7η ΗΜΕΡΑ:
ΠΡΟΥΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Μουδανιά (Mudanya), Πιστικοχώρια, Απολωνιάδα (Apolonias), Αρτάκη(Erdek), Γρανικός ποταμός, είναι οι περιοχές που θα περάσουμε έως το λιμάνι στην Λάμψακο (Lapseki). Με φέρυ θα περάσουμε από την Ασία στην Ευρώπη, στην Καλλίπολη (Gelibolu). Στάση για φαγητό και μέσω Κεσσάνης, άφιξη στα σύνορα. Διέλευση συνόρων και με στάση για καφέ έξω από την Ξάνθη, άφιξη στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας, 6 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία, (περιλαμβάνονται: 6 πρωινά, 6 δείπνα), αρχηγό-ξεναγό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα (από αυτά που περιλαμβάνονται), ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes