1η ΜΕΡΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 22:00 και δια μέσου Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσσάνη, Μάλγαρα, Ραιδεστό και ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά, άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το πρωί.

2η ΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Εφόσον τα δωμάτια είναι διαθέσιμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Θα επισκεφθούμε την Μονή της Χώρας με τα μοναδικά ψηφιδωτά. Συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί για ψώνια σε δερμάτινα είδη, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι» φυσικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, και μια πρώτη γνωριμία με την ολόφωτη πόλη το βράδυ, στις μεγάλες λεωφόρους, αλλά και στα όμορφα και γραφικά στενά. Θα σας ενθουσιάσει.

3η ΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ
Μετά το πρωινό, η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της Πόλης. Θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, θα δούμε το Μπλε Τζαμί, τον βυζαντινό ιππόδρομο με τον αιγυπτιακό οβελίσκο, την στήλη του Κωνσταντίνου και την οθωμανική Κρήνη του 1898. Ενώ καθοδόν θα δούμε τον σταθμό του Όριεντ Εξπρές, το Γενί Τζαμί, το Μίλιον και τα λουτρά της Ρωξελάνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο του Τοπ Καπί το οποίο για πάνω από 400 χρόνια αποτελούσε την κατοικία του Σουλτάνου. Πολύτιμα σκεύη, συλλογές πορσελάνης, αυτά και άλλα τιμαλφή είναι μερικά από τα εκθέματα του μουσείου αυτού. Προαιρετική κρουαζιέρα στο στενό του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου από θαλάσσης θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Το βράδυ προαιρετική βραδιά σε νυχτερινό κέντρο με Οριεντάλ μουσική, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

4η ΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ–ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ
Πρωινό, και ξεκινάμε την προαιρετική μας κρουαζιέρα στα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόννησα. Άφιξη στην Πρίγκηπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Άϊ Γιώργη του Κουδουνά που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα από παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα των Βλαχερνών όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626μΧ, για να καταλήξουμε στο Αγίασμα του Μπαλουκλί με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με τις ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας 3 διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, πρωινό, αρχηγό-ξεναγό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, εισιτήρια F/B για Βόσπορο- Πριγκηπόννησα, γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στην βραδινή αναχώρηση, τα δωμάτια στα ξενοδοχεία διεθνώς είναι διαθέσιμα μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Το γραφείο μας, χωρίς να δεσμεύεται, προσπαθεί τα δωμάτια να είναι διαθέσιμα νωρίτερα κατά την ώρα της άφιξής μας.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes