1η ΜΕΡΑ:
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07:00 και με στάση για καφέ έξω από την Ξάνθη,άφιξη στα σύνορα. Στάση στα αφορολόγητα για αγορές, διέλευση συνόρων Τουρκίας και μέσω Κεσσάνης Μαλγάρων (Κesan-Malkara) στάση για φαγητό στην Ραιδεστό (Tekirdag). Συνεχίζουμε μέσω Περίνθου, Συλύμβριας (Marmara Ereglisi-Silivri), το απόγευμα άφιξη στην Πόλη. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.

2η ΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας ξεκινώντας από το χαρακτήρα του Βυζαντίου σε σχέση με αγιογραφίες και ψηφιδωτά, από την Μονή Χώρας, ξεχωριστά μοναδικό δείγμα της Τέχνης αυτής αλλά και το ψηφιδωτό με την Παναγία κυοφορούσα που μόνον εδώ παρουσιάζεται έτσι. Συνεχίζουμε για το ιστορικό κέντρο όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαίο Ιππόδρομο, το Μπλέ Τζαμί, το μνημειακό έργο της Αγίας Σοφίας και την βασιλική Δεξαμενή. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο και επιστροφή στο ξεν\χείο. Το βράδυ η διασκέδαση μας (προαιρετικά) στα χανουμάκια, διαν\ση.

3η ΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου -ξενάγηση- την Παναγία Βλαχερνών στην περιοχή Μπαλάτ (Balat) -όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος για πρώτη φορά το 626 μ.Χ και θα συνεχίσουμε για την εκκλησιά της Λωξάντρας -Μπαλουκλιώτισα- εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και τα κοιμητήρια των Πατριαρχών. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο τελευταίο παλάτι των Οθωμανών -το Ντολμά Μπαξέ (Dolma Bahce) που χαρακτηρίζει την απόλυτη χλιδή και πολυτέλεια. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή σκεπαστή αγορά (kapali carsi) με τα 4.000 μικροκαταστήματα. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και επιστροφή στο ξεν\χείο. Διαν\ση.

4Η ΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Θα σταματήσουμε για λίγο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου θα γευθούμε λίγο την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Κατά την επιστροφή μας θα σταματήσουμε στο λιμανάκι της αρχαίας Περίνθου, σήμερα Ηράκλεια του Μαρμαρά (Marmara Ereglisi), για έναν καφέ ή ουζάκι. Συνεχίζουμε για τα σύνορα, διέλευση συνόρων, στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ η φαγητό και άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας  2 ή 3 διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, πρωινό, αρχηγό-ξεναγό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Στην βραδινή αναχώρηση, τα δωμάτια στα ξενοδοχεία διεθνώς είναι διαθέσιμα μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Το γραφείο μας, χωρίς να δεσμεύεται, προσπαθεί τα δωμάτια να είναι διαθέσιμα νωρίτερα κατά την ώρα της άφιξής μας.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes