1η ΗΜΕΡΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07.00. Στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ και συνέχεια για τα σύνορα των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων και στάση στα αφορολόγητα για αγορές. Διέλευση συνόρων Τουρκίας και μέσω Κεσσάνης, Καλλίπολης (Kesan-Gelibolu)  –στάση για φαγητό- άφιξη στην παλαιά Μάδυτο(Eceabat), από όπου θα πάρουμε το φέρυ για να περάσουμε τα Δαρδανέλια και να φθάσουμε στο Τσανάκαλε, το Λεβάντε της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξεν\χείο, δείπνο, διαν\ση.

2η ΗΜΕΡΑ
ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ-ΤΡΟΙΑ-ΠΕΡΓΑΜΟΣ-ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον τόπο του μύθου αλλά και της ιστορικής Tροίας. Στην στρατηγική αυτή θέση που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στον ρου της ιστορίας μετά τον Τρωικό πόλεμο. Συνεχίζουμε για την Πέργαμο (Bergama), όπου θα επισκεφθούμε ένα αρχαίο θεραπευτήριο, αφιερωμένο στον θεό της ιατρικής-τον Ασκληπιό εξ ου και Ασκληπιείο. Θα δούμε την κόκκινη εκκλησία εδώ όπου ήταν μία από τις Λυχνίες της Αποκαλύψεως. Στάση για φαγητό, αγορές σε αναμνηστικά από αλάβαστρο και συνεχίζουμε για την «καλλίστη των πασών» όπως αναφέρεται ο Στράβων για την Σμύρνη(Izmir). Στην πόλη αυτή που εξελίσσεται ο επίλογος της τραγωδίας για την καταστροφή της, δημιουργώντας το μεγάλο προσφυγικό κύμα. Τακτοποίηση στο ξεν\χείο, δείπνο, διαν\ση.

3η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα νωρίς το πρωί και αναχώρηση στις 08.00 για την Έφεσο(Efes) της Ιωνίας, όπου οι ανασκαφές είναι αποκαλυπτικές και εντυπωσιακότατες. Θα περπατήσουμε  στην ιερά οδό και δούμε το Πρυτανείο, Βουλευτήριο, την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την μεγαλύτερη Αγορά, αλλά και το σπουδαιότατο θέατρο μιας εκ των πόλεων του αρχαίου Πανιωνίου. Θα επισκεφθούμε τον χώρο που κτίζεται κάποτε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, το γνωστό Αρτεμίσιο. Από εκεί πάμε σε ένα  κατάστημα δερμάτινων εξαιρετικής ποιότητας για να συνεχίσουμε στο θέρετρο της περιοχής  Κουσάντασι (Kusadasi). Χρόνος ελεύθερος για αγορές, φαγητό ή μπάνιο. Επιστροφή στην Σμύρνη, δείπνο, διαν\ση.

4η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΕΣΜΕ – ΒΟΥΡΛΑ – ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Κονάκι με τον Πύργο του ρολογιού, εδώ που διαδραματίζονται τα γεγονότα του δράματος της καταστροφής, για να συνεχίσουμε προς Τσεσμέ (Cesme). Παραλιακή πόλη με γεύση Αιγαίου. Ελεύθερος χρόνος και πάμε για Ουρλά (Urla). Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Σεφέρη και ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστρέφουμε στην Σμύρνη, όπου τα πολυκαταστήματα τόσο, όσο και η γραφική αγορά του Κεμεραλτί, θα γεμίσουν τον ελεύθερο σας χρόνο. Ακολούθως πάμε για το Κορδελιό(Karsiyaka), από όπου η εικόνα της Σμύρνης φέρνει θύμισες στο νου από τα τόσα βιβλία που γράφτηκαν για αυτήν. Επιστροφή στο ξεν\χείο, δείπνο, διαν\ση.

5η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ
Πρωινό και αναχώρηση για τις αρχαίες Κυδωνίες-Αιβαλί (Ayvalik)- μέσω της Μενεμένης(Menemen). Θα επισκεφθούμε τα Μοσχονήσια και τον ναό των Ταξιαρχών. Φαγητό στις ψαροταβέρνες του νησιού και επιστροφή για την αγορά της πόλης. Ελεύθερος χρόνος, τακτοποίηση στο ξεν]χείο, διαν\ση.

6η ΗΜΕΡΑ:
ΑΪΒΑΛΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την Ασία για να περάσουμε στην Ευρώπη μέσω Ελλησπόντου  με φέρυ, από το Τσανάκαλε για την παλαιά Μάδυτο. Μέσω Καλλίπολης, Κεσσάνης, σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας. Διέλευση συνόρων, στάση στην Ξάνθη για φαγητό και αργά το απόγευμα άφιξη στην Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας, 5 ή 7 διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, ανάλογα με το πρόγραμμα, περιλαμβάνονται: πρωινά για κάθε διανυκτέρευση και δείπνα για κάθε διανυκτέρευση εκτός Κωνσταντινούπολης. Στο πρόγραμμα δηλ. 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεων) περιλαμβάνονται 5 πρωινά + 5 δείπνα, ενώ στο πρόγραμμα 8 ημερών (7 διανυκτερεύσεων) περιλαμβάνονται 7 πρωινά και 4 δείπνα. Περιλαμβάνονται επίσης αρχηγός-ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, εισιτήρια F/B (Eceabat – Canakale). Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα,  ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα (από αυτά που περιλαμβάνονται), ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes