1η ΗΜΕΡΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 07.00. Στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ και συνέχεια για τα σύνορα των Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων και στάση στα αφορολόγητα για αγορές. Διέλευση συνόρων Τουρκίας και μέσω Κεσσάνης, Καλλίπολης (Kesan-Gelibolu) –στάση για φαγητό- άφιξη στην παλαιά Μάδυτο(Eceabat), από όπου θα πάρουμε το φέρυ για να περάσουμε τα Δαρδανέλια και να φθάσουμε στο Τσανάκαλε, το Λεβάντε της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξεν\χείο, δείπνο, διαν\ση.

2η ΗΜΕΡΑ:
ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ – ΑΣΣΟΣ – ΑΙΒΑΛΙ
Πρωινό και η ημέρα μας αρχίζει με την επίσκεψή μας στην περιοχή της μυθολογίας που τον 19ο αιώνα με τις ανασκαφές του Σλήμαν φέρνουν στο φως την ιστορία. Είναι η Τροία. Στις πεδιάδες του Σκάμανδρου και Σιμόεντα διαδραματίζονται τα επόμενα ιστορικά γεγονότα και  σημειώνεται η πολυμηχανία του Οδυσσέα με τον Δούρειο Ίππο. Σημαντικότατος τόπος λόγω της γεωγραφικής του θέσης,από όπου, μετά τον Τρωικό πόλεμο ιδρύονται άλλες πόλεις και καταστρέφονται δύο μεγάλοι πολιτισμοί. Συνεχίζουμε για την όμορφη γωνιά του Αιγαίου, όπου ο γνωστός φιλόσοφος της αρχαιότητας, αλλά και ο δάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου -Αριστοτέλης- έζησε από το 348 π.Χ έως το 344 π.Χ και ξεκίνησε την μελέτη του σε θέματα ζωολογίας  βιολογίας και βοτανικής. Πατρίδα του στωικού φιλόσοφου Κλεάνθους και του Ολυμπιονίκη Σωδάμα, έχει να μας δείξει από τα ερείπιά της το σπουδαίο παρελθόν της. Θέατρο, Βουλευτήριο, Γυμνάσιο, Ναός της Αθηνάς, Νεκρόπολη κ.α. Μετά την επίσκεψή μας εδώ θα φθάσουμε στις αρχαίες Κυδωνίες,το γοητευτικό Αιβαλί. Τα μοσχονήσια  είναι το σημείο επίσκεψής μας, όπου θα δούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών και θα περπατήσουμε  στα γραφικά δρομάκια με ζωντανό το παρελθόν. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά, τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ:
ΑΙΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό και αναχωρούμε για την επίσκεψή μας σήμερα στην Πέργαμο, όπου και ένα από τα σπουδαία θεραπευτήρια της αρχαιότητας, το Ασκληπιείο. Θα περπατήσουμε στον  δρόμο που οδηγούσε στην είσοδο του χώρου  για να δούμε το σύμβολο της ιατρικής, θα δούμε το θέατρο και θα συνεχίσουμε για την κόκκινη εκκλησία. Από εκεί θα συνεχίσουμε για την Ακρόπολη, όπου ο ναός του Τραιανού και ότι απέμεινε από τις ανασκαφές του 19ου αιώνα,όταν τα περισσότερα ευρήματα μεταφέρονται στο Βερολίνο για να στεγαστούν  στο Μουσείο που θα τα φιλοξενήσει. Συνεχίζουμε για την Σμύρνη, περνώντας από Μενεμένη. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο και πάμε να επισκεφθούμε το Κονάκι, όπου τα τελευταία δραματικά γεγονότα της νεότερης Ιστορίας μας ξεδιπλώνονται μέσα από τις αναμνήσεις των περιγραφών. Από εκεί με φέρυ θα περάσουμε απέναντι στο Κορδελιό. Μετά από τον ελεύθερο χρόνο μας, επιστρέφουμε στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ
Πρόγευμα νωρίς το πρωί και αναχώρηση στις 08.00 για την Έφεσο(Efes) της Ιωνίας, όπου οι ανασκαφές είναι αποκαλυπτικές και εντυπωσιακότατες. Θα περπατήσουμε  στην ιερά οδό και δούμε το Πρυτανείο, Βουλευτήριο, την βιβλιοθήκη του Κέλσου, την μεγαλύτερη Αγορά, αλλά και το σπουδαιότατο θέατρο μιας εκ των πόλεων του αρχαίου Πανιωνίου. Θα επισκεφθούμε  τον χώρο που κτίζεται κάποτε ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου,το γνωστό Αρτεμίσιο και θα συνεχίσουμε για το θέρετρο της περιοχής –Κουσάντασι(Kusadasi). Χρόνος ελεύθερος για αγορές, φαγητό ή μπάνιο. Επιστροφή στην Σμύρνη, δείπνο, διαν\ση.

5η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την πράσινη πόλη-Προύσα. Το ταξίδι μας είναι από την Μαγνησία, όπου οι εικόνες θα επιβεβαιώσουν τις αναφορές  περί της αμπέλου. Πλούσια Γή. Θα περάσουμε έξω από το παλιό Μιχαλίτσι και με στάση για καφέ φθάνουμε στην Προύσα. Θα δούμε το μνημείο του Καραγκιόζη, το παρατηρητήριο του Μ. Αλεξάνδρου, όπως και το τζαμί με του είκοσι τρούλους-Ουλού τζαμί. Ελεύθερος χρόνος στην ξακουστή αγορά των μεταξωτών αλλά και την παραδοσιακή αγορά με τα βαμβακερά,αφού είναι η πόλη του βαμβακιού. Το ταξίδι μας συνεχίζεται μέσω Γιάλοβας και με φέρυ από εκεί για το Εσκί Χισάρ. Καταλήγουμε στην Πόλη αλλά και την Ευρώπη, περνώντας την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ελεύθερος χρόνος διαν/ση.

6η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας ξεκινώντας από το χαρακτήρα του Βυζαντίου σε σχέση με αγιογραφίες και ψηφιδωτά,από την Μονή Χώρας, ξεχωριστά μοναδικό δείγμα της Τέχνης αυτής αλλά και το ψηφιδωτό με την Παναγία κυοφορούσα που μόνον εδώ παρουσιάζεται έτσι. Συνεχίζουμε για το ιστορικό κέντρο όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαίο Ιππόδρομο, Μπλέ Τζαμί, το μνημειακό έργο της Αγίας Σοφίας και την βασιλική Δεξαμενή. Προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο και επιστροφή στο ξεν\χείο. Το βράδυ η διασκέδαση μας (προαιρετικά) σε νυχτερινό κέντρο,με παραδοσιακούς χορούς και βέβαια τον χορό της κοιλιάς, διαν\ση.

7η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου -ξενάγηση- την Παναγία Βλαχερνών στην περιοχή Μπαλάτ(Balat) -όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος για πρώτη φορά το 626 μ.Χ και θα συνεχίσουμε για την εκκλησιά της Λωξάντρας-Μπαλουκλιώτισα -εκκλησία της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και τα κοιμητήρια των Πατριαρχών. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο τελευταίο παλάτι των Οθωμανών -το Ντολμά Μπαξέ (Dolma Bahce) που χαρακτηρίζει την απόλυτη χλιδή και πολυτέλεια. Συνεχίζουμε για την παραδοσιακή σκεπαστή αγορά  (kapali carsi) με τα 4.000 μικροκαταστήματα. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και επιστροφή στο ξεν\χείο. Διαν\ση.

8η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Κατά την επιστροφή μας θα σταματήσουμε στο λιμανάκι της αρχαίας Περίνθου, σήμερα Ηράκλεια του Μαρμαρά (Marmara Ereglisi), για έναν καφέ ή ουζάκι. Συνεχίζουμε για τα σύνορα, διέλευση συνόρων, στάση έξω από την Ξάνθη για καφέ η φαγητό και άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας, 5 ή 7 διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, ανάλογα με το πρόγραμμα, περιλαμβάνονται: πρωινά για κάθε διανυκτέρευση και δείπνα για κάθε διανυκτέρευση εκτός Κωνσταντινούπολης. Στο πρόγραμμα δηλ. 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεων) περιλαμβάνονται 5 πρωινά + 5 δείπνα, ενώ στο πρόγραμμα 8 ημερών (7 διανυκτερεύσεων) περιλαμβάνονται 7 πρωινά και 4 δείπνα. Περιλαμβάνονται επίσης αρχηγός-ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, εισιτήρια F/B (Eceabat – Canakale). Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα,  ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα (από αυτά που περιλαμβάνονται), ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes