Η διαδρομή Κων/πολη – Τραπεζούντα, αεροπορικώς

1η ΗΜΕΡΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΩΝ\ΠΟΛΗ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 06.30. Στάση για καφέ έξω από την Ξάνθη και διέλευση συνόρων Ελλάδος. Στάση στα αφορολόγητα για αγορές και στην συνέχεια διέλευση συνόρων Τουρκίας. Μέσω Κεσσάνης, Μαλγάρων, στάση για φαγητό στη Ραιδεστό. Στην συνέχεια μέσω Ηράκλειας Μαρμαρά, Συλήβριας, άφιξη στο αεροδρόμιο της Κων\πόλης. Πτήση για Τραπεζούντα. Άφιξη και μεταφορά στο ξεν\χείο. Δείπνο, ελεύθερος χρόνος, διαν\ση.

2η ΗΜΕΡΑ:
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Κατά την επιστροφή μας θα δούμε το Μύθριον όρος, εδώ που έφτασαν οι Μύριοι του Ξενοφώντα. Επιστροφή και περιήγηση στην Τραπεζούντα για να επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγ. Σοφίας, τον Άγιο Ευγένιο, την Παναγία Χρυσοκέφαλο αλλά και να δούμε λίγα από τα παλαιά αρχοντικά. Θα δούμε το πρώτο Σχολείο του Πόντου, το γνωστό Φροντιστήριο. Φαγητό προαιρετικά στα Πλάτανα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε  στην περιοχή σοούκ σου την βίλα του Τραπεζίτη  Καπαγιαννίδη. Επιστροφή στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ:
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ
Πρωινό και η διαδρομή μας σήμερα είναι  στην περιοχή Όφεως στην λίμνη Ουζούν Γκιόλ, εκπληκτικής ομορφιάς,  όπου οι Ποντιακές Άλπεις είναι σε όλο τους το μεγαλείο και  γοητεύουν  κάθε επισκέπτη. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, εδώ που η παράδοση θέλει πέστροφα στο τηγάνι και σαγανάκι κασέρι. Στην διαδρομή μας θα σταματήσουμε στα Σούρμενα, παραλιακή πόλη, γνωστή για τα μαχαίρια της  μιτσάκ. Επιστροφή στην Τραπεζούντα, ελεύθερος χρόνος στην αγορά της πόλης, δείπνο, προαιρετική διασκέδαση διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ :
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΚΟΤΥΩΡΑ – ΟΙΝΟΗ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Κερασούντα. Θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και θα δούμε το μοναδικό σταθερής έκτασης νησάκι. Συνεχίζουμε για τα αρχαία Κοτύωρα και θα φθάσουμε στην Οινόη, πόλη που αποτελούσε το δυτικό σύνορο της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας. Θα επισκεφθούμε το Ιασόνειο Ακρωτήρι όπου και ο ναός της Παναγίας και κατ΄άλλους του Αγ. Νικολάου. Συνεχίζουμε για την Σαμψούντα, την περιοχή των Αμαζόνων. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

5η ΗΜΕΡΑ:
ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ
Πρωινό και πάμε να γνωρίσουμε μέσα από τα ερείπια-μάρτυρες της άνθισης του εμπορίου του καπνού, στο λιμάνι της Σαμψούντας τον τόπο με τα περισσότερα καπνομάγαζα των Ελλήνων, από όπου και η μεγαλύτερη εξαγωγή καπνού. Εδώ στην πόλη περπατώντας θα δούμε τα ερειπωμένα αυτά κτίρια, το παλαιό αρρεναγωγείο, το παρθεναγωγείο και πολλά αρχοντικά, όπως και το άλλοτε κτίριο  τράπεζας των Ελλήνων είναι σήμερα  η τράπεζα Ελληνικών συμφερόντων Εθνική. Συνεχίζουμε   για να φθάσουμε στην πόλη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κάποια Ευρωπαϊκή που την διασχίζει ένα ποτάμι-πρόκειται για την Αμάσεια που την διασχίζει ο Ίρις ποταμός και γενέτειρα του πατέρα της ιστορικής γεωγραφίας-ΣΤΡΑΒΩΝΑ. Θα δούμε τους τάφους των Μιθριδατιδών και το μνημείο από τα δικαστήρια της ανεξαρτησίας…. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο,  ελεύθερος χρόνος, διαν/ση

6η ΗΜΕΡΑ:
ΑΜΑΣΕΙΑ – ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την Κασταμονή, πόλη της αρχαίας Παφλαγονίας, από όπου και η οικογένεια των Μεγαλο-Κομνηνών. Επίσκεψη στο φρούριο των Κομνηνών και συνεχίζουμε για την πόλη που είναι ένας ολόκληρος διατηρητέος οικισμός, την Σαφράμπολη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο, διαν/ση.

7η ΗΜΕΡΑ:
ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα-Κωνσταντινούπολη. Στην διαδρομή στάση για καφέ και φαγητό. Άφιξη στην πόλη μετά το μεσημέρι. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ελεύθερος χρόνος και το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με χορό της κοιλιάς, πλούσιο θέαμα και φαγητό. Διαν/ση.

8η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Στην διαδρομή στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στα σύνορα, διέλευση συνόρων  και με στάση έξω από την Ξάνθη για φαγητό, άφιξη στη Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας, Αεροπορικό εισιτήριο Κωνσταντινούπολη – Τραπεζούντα, 7 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία, (περιλαμβάνονται: 7 πρωινά, 7 δείπνα), αρχηγό-ξεναγό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα (από αυτά που περιλαμβάνονται), ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes