1η ΗΜΕΡΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΕΡΙΝΘΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Αναχώρηση από τα γραφεία μας και με στάση για καφέ έξω από την Ξάνθη,άφιξη στα σύνορα. Στάση στα αφορολόγητα για αγορές, διέλευση συνόρων Τουρκίας και μέσω Κεσσάνης Μαλγάρων (Κesan-Malkara) στάση για φαγητό στην Ραιδεστό (Tekirdag). Συνεχίζουμε μέσω Περίνθου, Συλύμβριας (Marmara Ereglisi-Silivri) και αργά το απόγευμα άφιξη στην Πόλη. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθερος χρόνος. Διαν\ση.

2η ΗΜΕΡΑ:
ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΚ-ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΠΑΛΑΤΙ ΓΙΛΝΤΙΖ
Πρωινό και αρχίζουμε την ξενάγησή μας από το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα ξεχωριστά εκθέματα των σαρκοφάγων της Σιδώνας (σαρκοφάγος του «Μ. Αλεξάνδρου», επίσης την προτομή του Μ. Αλεξάνδρου δια χειρός Λυσίππου, γλύπτη της μακεδονικής αυλής. Συνεχίζουμε για την επίσκεψή μας στο παλάτι Γιλντίζ(Yildiz) -στο πάρκο Γιλντίζ- όπου μέσα από τα εκθέματα παρουσιάζεται ο τρόπος ζωής τους. Θα περπατήσουμε στους υπέροχους κήπους και θα επισκεφτούμε το μεγάλο Πάρκο Μίνια Τουρκ με τις μινιατούρες των σημαντικότερων μνημείων που βρίσκονται στην Τουρκία. Θα καταλήξουμε  στην περιοχή Εγιούπ για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα στον χώρο Πιέρ Λοτί. Αφού απολαύσουμε την θέα περπατώντας ή πίνοντας ένα ρόφημα επιστρέφουμε στο ξεν/χείο, διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Πρωινό και ξεκινά η ημέρα μας με την επίσκεψη στην Ασιατική πλευρά στο παλάτι Μπειλέρμπεϊ ή αλλιώς το παλάτι των κρυστάλων. Θα συνεχίσουμε για το Μόδι(Moda) όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα συμπληρώσουμε την επίσκεψή μας στην Ασιατική πλευρά στην γειτονιά της Λεωφόρου Βαγδάτης (Bagdat cadesi), όπου το πλήθος των επώνυμων καταστημάτων θα μας αποκαλύψει το άλλο πρόσωπο αυτής της Πόλης. Κατά την επιστροφή μας από Ασία προς Ευρώπη θα επισκεφθούμε τον λόφο της Τζάμλιτζας(Camlica), το υψηλότερο σημείο της Πόλης όπου θα θαυμάσουμε τον μαγευτικό Βόσπορο. Επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Πόλη, διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ
Πρωινό και η ημέρα μας ξεκινά με την διαδρομή του Βοσπόρου. Με καραβάκι έως την περιοχή (Emirgan) Εμιργκάν (Κυπαρώδης), όπου θα επισκεφθούμε το ιδιωτικό μουσείο (Sabanci) Σαμπαντζί (περιοδικές εκθέσεις)για να συνεχίσουμε με το λεωφορείο προς το Νιχωράκι (Yenikoy). Θα φθάσουμε έως το τέλος του Βοσπόρου όπου θα φάμε σε τοπική ψαροταβέρνα απολαμβάνοντας Συμπληγάδες Πέτρες -Βόσπορο και Μαύρη θάλασσα. Επιστρέφουμε στο ξεν/χείο από την περιοχή Λεβέντ (Lenent), όπου οι ουρανοξύστες δίνουν εικόνα μιας μικρής Ν. Υόρκης. Κλείνουμε με προαιρετική μας διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο. Διαν/ση

5η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Στάση για καφέ στο παλιό Μπαξέ Τσιφλίκι (Selimpasa). Θα συνεχίσουμε αργά το απόγευμα μέσω της παλιάς Καλλικράτειας (Mimar Sinan) από τον παραλιακό δρόμο με την μεγάλη ανοικοδόμηση διασχίζοντας την Συλήβρια (Silivri), Πέρινθο (Marmara Ereglisi) και  μετά τα σύνορα, φαγητό έξω από την Ξάνθη. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας  4 διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, πρωινό, αρχηγό-ξεναγό καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής,   ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, γεύματα, ποτά και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Sticker-website_ETPA_GR_HighRes